Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Voormalige Willem II-kazerne archeologisch onderzocht

By 23 mei 2022No Comments
Willem II-kazerne

De voormalige Willem II-kazerne is archeologisch onderzocht en dit onderzoek heeft mooie resultaten opgeleverd. In het najaar van 2021 heeft eerst een proefsleuvenonderzoek plaatsgevonden waarbij verspreid over het gebied 70 proefsleuven zijn aangelegd. Dit inventariserende onderzoek leverde verschillende vindplaatsen op waarvan dit jaar vier locaties zijn onderzocht.

Op de plaats van de voormalige Willem II-kazerne komt een nieuwe stadswijk (Willemskwartier). Op de website van Willemskwartier is een eerste update van de resultaten te vinden. Op twee plaatsen zijn huisplattegronden uit de laat-Romeinse tijd en de middeleeuwen gevonden. Bijzonder, want over die periode uit de geschiedenis is nog relatief weinig bekend. De huisplattegronden zijn herkenbaar aan de donkere verkleuringen in de bodem. Hier hebben de palen van de houten gebouwen gestaan. De exacte datering van de gebouwen is nog niet bekend. Aan de hand van de vorm van de gebouwen wordt nu aan een datering in de 5e of 6e eeuw na Chr. gedacht.

Willem II-kazerne

Op het terrein zijn ook jongere sporen teruggevonden, zoals de oude weg van Tilburg naar Goirle. Van deze voormalige zandweg zijn karrensporen aangetroffen die door wagenwielen van houten karren in het zand zijn achtergelaten. Verder zijn twee loopgraven teruggevonden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn aangelegd.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen