
De tweede uitgave van het online magazine Het Open Depot is beschikbaar. In het blad wordt onder andere aandacht besteed aan twee onderzoeken die door BAAC zijn uitgevoerd.
In 2017 is bij een opgraving aan de Driebergsestraatweg tussen Doorn en Driebergen een bijzondere vondst gedaan. Een halve ronde houten schijf met een gat erin, een hoop korte plankjes en het naaf van een wiel. Het bleek te gaan om een karnmolen, aangedreven door hondenkracht. De plankjes vormden de tredmolen waarin één of twee honden rond renden om het wiel, en daarmee de karnmolen in beweging te zetten. Wat de vondst nóg bijzonderder maakt, is dat deze hondentredmolen uit de 14e eeuw ook nog eens de oudst bekende van Nederland bleek te zijn. Deze bijzondere vondst wordt overigens niet alleen in de tweede uitgave van het magazine beschreven. Ook in de serie ‘Graven in het groen’ komt de vondst aan de orde. Peter Weterings (archeoloog gemeente Utrechtse Heuvelrug) licht toe hoe tot de interpretatie van de vondst is gekomen.
In 2019 zijn bij een opgraving in plangebied Isabellaveld in Vught in twee kuilen drie menselijke begravingen aangetroffen. Het betreft drie mannen in de leeftijd van 18-35 jaar. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om soldaten die in 1629 zijn gestorven door kogels tijdens het beleg van ‘s-Hertogenbosch. Dit beleg vond plaats tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). De kuilen zijn snel gegraven en de mannen zijn ontdaan van hun kleding en in de kuil gelegd. Behalve deze inhumatiegraven is ook een dierbegraving aangetroffen. Het betreft een paard dat waarschijnlijk tijdens het beleg is omgekomen en ter plaatse begraven.

Graf 1 op vlak 2 met daarin zichtbaar de bijzetting van twee individuen.
Behalve deze twee onderzoeken komen ook benen hangers uit de 5e-6e eeuw aan de orde die in Arnhem zijn gevonden. Verder komt archeoloog Nandy Dolman aan het woord en wordt een blauwe ribkom uit de Romeinse tijd getoond die in Nijmegen in een grafveld is teruggevonden.