Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Tijd voor een nieuw logo

By 12 april 2023No Comments
logo

Dit jaar viert BAAC het 25-jarige bestaan. Het zilveren jubileum luidt BAAC vandaag feestelijk in met een nieuw logo.

Op 1 oktober 1998 richten Roald Rozendaal en Rob Gruben BAAC officieel op waarbij ze samen directeur-grootaandeelhouder zijn. Beiden zijn daarvoor werkzaam voor het in 1994 opgerichte Instituut voor Bouwhistorische Inventarisatie en Documentatie, kortweg IBID, met een kantoorruimte in ‘s-Hertogenbosch en Deventer.

Waar mogelijk combineren de bouwhistorici in ‘s-Hertogenbosch het bouwhistorisch onderzoek met archeologisch onderzoek. Een logische samenwerking omdat de bouwhistorische dienst van de gemeente ‘s-Hertogenbosch dan in hetzelfde gebouw zetelt als de archeologische dienst. Ook in Deventer probeert Roald Rozendaal dit van de grond te krijgen. In de zomer van 1998 besluit een krappe meerderheid van de medewerkers tijdens een vergadering over de toekomst om aan de ontwikkeling van de archeologische poot buiten IBID gestalte te geven. Rob Gruben en Roald Rozendaal gaan samen verder.

Eind 1998 verbinden zij een aantal archeologen met een vast dienstverband aan het bedrijf. In de zomer van 2000 bedenkt het team van de opgraving Keizershof in een kroeg gezamenlijk de naam BAAC. Het logo dat 25 jaar met plezier gebruikt is, is ge├»nspireerd op een speciaal bierglas met daarop een grote rood-witte baak van de toen populaire reclame ‘Nieuw Amstel Peil’.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen