Skip to main content
Algemeen nieuwsStagiaires

Stagiaires aan het woord – Amber deel I

By 30 november 2015april 8th, 2019No Comments
Archeologie stagiaire Amber

BAAC biedt studenten archeologie, maar ook studenten van andere gerelateerde opleidingen (bijvoorbeeld geschiedenis), het hele jaar door de ruimte om hun stages te verrichten. In de reeks ‘Stagiaires aan het woord’ volgen wij enkele van deze stagiaires tijdens hun periode in ons bedrijf.

Kan je kort iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Amber de Buijzer en ik ben 23 jaar. Ik kom uit en woon nog steeds in Oss. Ik ben een tweedejaars archeologie student aan het saxion in Deventer. In mijn vrije tijd ben ik graag met muziek bezig, zowel luisteren als zelf maken. Mijn grootste hobby is dus drummen maar ik vind lezen ook erg leuk.

Welke opleiding volg je en waarom heb je daarvoor gekozen?
Archeologie aan het Saxion. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik van kleins af aan geïnteresseerd ben in archeologie.

Hoe ben je bij BAAC terecht gekomen en wat zijn je stagedoelen?
Via School ben ik bij BAAC terecht gekomen voor stage. Ik hoop meer ervaring in het werkveld op te kunnen doen en ook wat meer te leren over de digitale kant van de archeologie. Daarnaast zou ik graag meer leren over bureauonderzoeken en documentatie in het algemeen. Ik hoop ook na deze stage te weten welke richting ik op wil binnen de archeologie.

Kan je iets vertellen over wat je tot nu gedaan hebt tijdens je stage?
Werkzaamheden tot nu toe: vondsten wassen, vlak en coupefoto’s maken, couperen, (digitaal) couptekenen, afwerken coup, sporen nummeren, vondstkaartjes schrijven.

Wat opvallend is, is dat er veel plattegronden zijn gevonden en dat er een aantal over elkaar heen liggen. In werkput 1 veel minder sporen dan in de andere werkputten. Tot nu toe vind ik alles wel leuk om te doen.

Amber

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen