Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Reuvensdagen: dit jaar alleen een online congresdag

By 19 november 2021No Comments
Reuvensdagen

De Reuvensdagen is een jaarlijks terugkerend congres dat bedoeld is voor archeologen uit alle geledingen en specialismen. Het congres is vernoemd naar Caspar Jacob Christiaan Reuvens (1793 – 1835), de eerste hoogleraar archeologie ter wereld.

Helaas kon ook dit jaar de fysieke congresdag met informatiemarkt, lunch, koffie-/thee-pauzes en netwerkborrel niet doorgaan. Helemaal jammer omdat (met een jaar vertraging) de fysieke uitreiking van het boek ‘Tussen wetenschap en wandelgangen/Vijftig jaar Nederlandse archeologie in de context van de Reuvensdagen’ gepland stond. Bovendien was alle deelnemers aan de fysieke dag een exemplaar beloofd.

In het boek wordt een rijk geïllustreerd overzicht van een veelbewogen halve eeuw Nederlandse archeologie gegeven, vervlochten met de historie van het jaarlijkse congres. Voor oudgedienden, veteranen en mastodonten een nostalgisch weerzien met de tijd waarin iedereen elkaar nog kende en de hoogleraar met Professor werd aangesproken, voor jongere lichtingen een verrassende of onthutsende kennismaking met een recent verleden waaraan zij geen deel hadden en dat ze alleen uit de verhalen kennen.

Er is besloten de uitreiking van het boek niet verder uit te stellen en het boek kan online besteld worden. Op de digitale congres dag (19 november) zal tijdens de vlogs een kortingscode langskomen waarmee het boek online te bestellen is. Het eerste boek kost met deze code slechts € 12,50. Elk volgend boek dat tegelijkertijd wordt besteld kost € 1,00 extra (1 boek voor 12,50, 2 boeken voor 13,50, 3 boeken voor 14,50, 4 boeken voor 15,50 enz.). Deze code is 1 week geldig.

BAAC heeft voor de Reuvensdagen 2021 twee filmpjes gemaakt. De eerste film toont beelden van het archeologisch onderzoek dat te Oss in plangebied Kapelaan Nausstraat is uitgevoerd. Hier is een vindplaats uit de ijzertijd opgegraven. De tweede film laat resten van schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog zien die tijdens het archeologisch onderzoek op het terrein van de Frederik Hendrikkazerne in Blerick (bij Venlo) zijn onderzocht.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen