Skip to main content
archeologiebouwhistorieCultuurhistoriearcheologisch onderzoekBAAC: Archeologie en Bouwhistorie

Kwaliteit

BAAC levert kwaliteit
Bij BAAC staat kwaliteit hoog in het vaandel. Dat laten we natuurlijk zien met onze onderzoeken en rapportages. Om die kwaliteit te garanderen, is zowel de organisatie als geheel als iedere medewerker afzonderlijk aangesloten bij verschillende vooraanstaande instellingen. En daar kunnen we alleen bij aangesloten zijn als we blijvend goede kwaliteit leveren.

  • BAAC is conform de BRL SIKB 4000 gecertificeerd voor het uitvoeren van alle voorkomende vormen van archeologisch onderzoek op landbodems.
  • BAAC was de eerste onderneming in Nederland die van het College voor de Archeologische Kwaliteit (CvAK; nu Centraal College van Deskundigen) een positief advies kreeg om zelfstandig opgravingen te verrichten.
  • Wij zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van archeologisch onderzoek conform de BRL SIKB 4000. Dit betekent dat onze onderzoeken voldoen aan de eisen van de vigerende Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA).
  • BAAC werkt volgens de Richtlijnen bouwhistorisch onderzoek. Deze richtlijnen zijn opgesteld door onder meer de Stichting Bouwhistorie Nederland en de voormalige Rijksdienst voor de Monumentenzorg (nu Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).
  • Veel medewerkers zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Archeologen (NVvA). Daarmee onderschrijven zij de ethische code van deze beroepsvereniging.
  • Sommige medewerkers zijn ook lid van de European Association of Archaeologists (EAA). Daarmee onderschrijven zij de ethische code van deze beroepsvereniging.
  • Onze medewerkers zijn betrokken bij de Stichting Bouwhistorie Nederland en in een aantal gevallen lid van Monumentencommissies. Zo houden zij voeling met de bestuurlijke praktijk en de wensen van opdrachtgevers.
  • BAAC is lid van de Nederlandse Vereniging van Archeologische Opgravingsbedrijven (NVAO).

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen