Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Opvallende uitkomst bij onderzoek naar kastelenbouwprogramma’s

By 11 oktober 2021november 2nd, 2021No Comments
kastelenbouwprogramma's

Samen met Nancy de Jong-Lambregts (stadsarcheologe van Alkmaar) doet Rob Gruben (eigenaar van BAAC en bouwhistoricus) een duo-promotie onderzoek. Het betreft een onderzoek naar de kastelenbouwprogramma’s van de dertiende-eeuwse Hollandse graven Willem II (1227-1256) en Floris V (1254-1296). Tijdens het Webinar Kastelen en Buitenplaatsen van 1 oktober hebben ze een lezing gehouden over dit onderzoek. In een lezing van ongeveer een half uur hebben zij voor ca. 260 belangstellenden verslag uitgebracht van de stand van onderzoek tot dusver. En die is verrassend. Zo blijkt niet Floris V maar diens vader Willem II degene te zijn die het vierkante kasteeltype in Nederland heeft ge├»ntroduceerd!

Voor de liefhebber is het Webinar online terug te kijken. Van 2:19 tot 36:19 is de lezing over het onderzoek naar de kastelenbouwprogramma’s te zien.

De RCE faciliteert twee keer per jaar het platform Kastelen & Buitenplaatsen. Dit is een open forum voor iedereen die betrokken is bij het beheer en behoud van kastelen of buitenplaatsen en hun historische omgeving. De programmacommissie van het platform organiseert tweemaal per jaar een thematische bijeenkomst. Steeds rond een actueel onderwerp dat direct raakt aan de dagelijkse praktijk van beheer en instandhouding van kastelen en buitenplaatsen. Voor zover mogelijk wordt het onderwerp eerst in een breder kader geplaatst. Daarna wordt ingegaan op de actuele casus.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen