Skip to main content
Nieuwe samenwerking! 
Ooit waren elanden een onmisbare schakel in het ecosysteem van Nederland, totdat de dieren uitstierven. Initiatieven voor natuurherstel proberen elandenpopulaties in Europa terug te brengen. Maar wat weten we eigenlijk over de elanden die lang geleden in ons land leefden?
 
Om deze vraag te beantwoorden werken archeologen van de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden, Archeoplan Eco en BAAC samen om overblijfselen van elanden uit Nederlandse archeologische opgravingen te onderzoeken met de nieuwste natuurwetenschappelijke methoden. In dit onderzoek kijken archeologen naar de verhoudingen van stabiele isotopen in skeletelementen van elanden. Zo leren ze meer over het dieet en het landschap waarin de dieren voorkwamen. Tot slot kijken ze ook naar de rol van elanden in de wereld van de mens. Hierdoor komen we steeds beter te weten hoe de eland zich heeft ontwikkeld in de lage landen. Het onderzoek wordt gefinancierd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
 
Kortom: deze samenwerking is een mooi voorbeeld van de rol die archeologie kan spelen bij het beantwoorden van belangrijke vraagstukken over vandaag en morgen. De samenwerking is daarnaast een manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste methoden en technieken in de archeologie. Hiermee houden we de kwaliteit in onze dienstverlening op peil!
 
Meer informatie over het project is te vinden via deze link.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen