Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Kom kijken op de opgraving Heeswijkse Kampen Zuid

By 9 augustus 2022No Comments
Heeswijkse Kampen

Kom kijken op de opgraving Heeswijkse Kampen Zuid. In Cuijk voeren archeologen al ruim 20 jaar archeologisch onderzoek uit. Dit heeft veel vindplaatsen en mooie vondsten uit verschillende perioden opgeleverd. We weten inmiddels dat hier al eeuwenlang mensen hebben gewoond en hun naasten hebben begraven. De archeologen van BAAC onderzoeken komende weken de laatste drie terreinen binnen de Heeswijkse Kampen.

Om de inwoners van Land van Cuijk kennis te laten maken met dit archeologisch onderzoek organiseren wij op vrijdag 26 augustus een open middag. Iedereen is van 13.00 tot 16.00 uur welkom aan de Heeswijk. Archeologen en specialisten geven bij het ketenpark uitleg. Ook kunnen de eerste vondsten bewonderd worden. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Wie dat wil, kan zien hoe de archeologen in het veld aan het werk zijn. Ieder half uur vindt een rondleiding door het veld plaats, onder begeleiding van een gids.

Let op:

Het terrein is een bouwplaats, waardoor het minder toegankelijk is voor mindervaliden. Betreding is daarom op eigen risico. U wordt ontvangen bij het ketenpark. Het is niet toegestaan om zonder begeleiding rond te lopen. Kom te voet of met de fiets, er is geen parkeerplaats bij het terrein. Er wordt wel gezorgd voor een fietsenstalling.

Heeswijkse KampenWat verwachten we te vinden?

Op drie plaatsen (geel op de kaart) zoeken archeologen van BAAC naar sporen en vondsten uit het verleden:

  • In het westen verwachten we het zuidelijke deel van een nederzetting uit de bronstijd en ijzertijd. Aan de westzijde kunnen resten van een erf uit de nieuwe tijd aanwezig zijn. Verder houden we rekening met bewoningssporen uit de Romeinse tijd en middeleeuwen.
  • In het oosten verwachten we de rand van de Romeinse nederzetting in kaart te brengen. Ook is de kans groot dat er verspreid over het terrein graven uit de (midden-)ijzertijd aanwezig zijn.
  • In het zuiden verwachten we de rand van de nederzetting uit de ijzertijd.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen