Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Jagers en boeren

By 27 januari 2022No Comments
jagers en boeren

‘Jagers en boeren’ is de eerste aflevering van de 10-delige televisieserie “Het verhaal van Nederland” die vanaf 2 februari op woensdagavond om 20.35 wordt uitgezonden op NPO1. In de televisieserie neemt acteur en verteller Daan Schuurmans ons mee langs de hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis.

De eerste aflevering ‘Jagers en boeren’ draait om het verhaal van Ava en Ynge, een moeder en haar baby. Het graf van Ava en Ynge werd enkele jaren geleden door BAAC en RAAP gevonden bij een opgraving van een Swifterbant-vindplaats in Nieuwegein.

Ava en Ynge leefden aan het einde van de steentijd.  Na tienduizenden jaren van jagen en verzamelen, beginnen de mensen aan het eind van de steentijd langzaam over te gaan naar een boerenbestaan. In deze aflevering zien we hoe jagersvrouw Ava en haar familie in het rivierengebied rondom Nieuwegein leven. Ook wordt in beeld gebracht hoe ze in contact komen met de eerste boerensamenlevingen in Zuid-Limburg. Tijdens de aflevering wordt ingegaan op het gevonden graf en wat dat ons kan leren over deze bijzondere periode in de menselijke geschiedenis.

Bij de televisieserie horen ook podcasts, podwalks, een boek en een kinderserie op Zapp.nl. Bovendien worden de serie speciaal voor het voortgezet onderwijs bewerkt door Schooltv. De afleveringen worden ingekort en voorzien van een kant-en-klare lesbrief.

 

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen