Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Hurkzitgraven van 6000 jaar oud te Angeren

By 25 mei 2022No Comments
hurkzitgraven

Tijdens archeologisch onderzoek bij Angeren zijn twee hurkzitgraven van ongeveer 6000 jaar teruggevonden. Het onderzoek, waarbij archeologen van ADC, Archol en BAAC  nauw samenwerken, wordt uitgevoerd als voorbereiding op de toekomstige doortrekking van de snelweg A15.

Bij hurkzitgraven is een persoon in een soort foetushouding in het graf gelegd. Op dit moment zijn er twee graven geïdentificeerd. De gevonden menselijke resten zijn vermoedelijk delen van een schedel, een bovenarm en een onderarm. Een graf uit deze periode is een uiterst zeldzame vondst in Nederland. Skeletten blijven namelijk slecht bewaard in zure of ontkalkte bodem. Alleen wanneer bot onder het grondwaterniveau ligt, is er een kans om iets aan te treffen. Het vermoeden is dat het wellicht om een grafveld gaat en er nog meer graven ontdekt zullen worden. De archeologen gaan de grafkuilen in hun geheel uit de grond halen en naar een laboratorium brengen. Daar wordt nader onderzoek gedaan.

Het nieuws van deze bijzondere vondst is door rijkswaterstaat naar buiten gebracht. Ook op de website van Omroep Gelderland wordt aandacht aan de vondst besteed.

 

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen