Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Het Open Depot, een tijdschrift met passie voor archeologie en geschiedenis

By 27 oktober 2021No Comments
tweede uitgave

Het Open Depot is een startend, online tijdschrift met passie voor archeologie en geschiedenis. Het gratis magazine wordt verspreid onder maar liefst 7000 basis- en middelbare scholen! Daarnaast wordt het tijdschrift verstuurd naar ruim 600 professionals in het werkveld.

Het Open Depot

Op de foto: Klaas van Eijkeren, Jörgen Vermeer en Evelien Raps

Achter gesloten deuren, verspreid over zo’n 38 plaatsen in Nederland, liggen maar liefst 211.000 schatten opgeslagen. De depots en vondsten zijn op aanvraag voor iedereen toegankelijk maar daar wordt weinig gebruik van gemaakt. Met het magazine worden vondsten weer uit dozen gehaald en wordt het verhaal achter de vondsten verteld.

Dinsdag 28 september is de eerste proefdruk overhandigd aan BAAC, de hoofdsponsor van Het Open Depot. Jörgen Vermeer nam het blad namens BAAC in ontvangst. Ondertussen is ook de online versie verstuurd.

In de eerst uitgave (oktober 2021) komen onder andere een kogelpot met etensresten, een bomkrater uit de Tweede Wereldoorlog en een Romeinse zilverschat aan de orde. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog. Wie dat wil, kan zich gratis aanmelden voor het magazine.

 

 

 

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen