Skip to main content
Algemeen nieuwsGeen categorieNieuws BAACNieuws BelgieNieuws Nederland

De Nationale Archeologiedagen komen er weer aan!

By 8 juni 2023No Comments

Het jaarlijkse weekend vol archeologie staat weer voor de deur! In het weekend van 16, 17 en 18 juni kan jij je weer onderdompelen in het werk van een archeoloog. Medewerkers van BAAC zijn dit jaar op vier plekken in Nederland te vinden, namelijk in De Meern, Rhenen, Elst en Venlo. Lees gauw verder voor meer informatie over de evenementen.

De Meern (Utrecht)

Op de vooravond van de Nationale Archeologiedagen is er in Utrecht de grote Archeologie show waar onze dendrochronologe ook een flitspresentatie zal geven.

Wanneer: donderdag 15 juni 2023, 20:00 uur
Waar: Museum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454PB De Meern
Kosten: €15

Let op: inschrijven verplicht via deze website

Rhenen (Utrecht)

Op vrijdag 16 juni gaan archeologen van BAAC in het buitengebied van Rhenen met een handboor onderzoek verrichten aan nieuw ontdekte grafheuvels. Deze mogelijke grafheuvels zijn door vrijwilligers van het participatieproject Erfgoed Gezocht opgespoord. Tot 15:00 uur zullen verschillende schoolklassen de archeologen helpen. Vanaf 15:00 uur kunnen ook andere geïnteresseerden meekijken. Kom ook!

Wanneer: vrijdag 16 juni 2023, 15:00 tot 17:00 uur
Waar: Scouting Rhenen, Reumersweg 27, 3912 AH Rhenen
Kosten: gratis

Elst (Gelderland)

Twee archeologen van BAAC geven de hele dag door interessante presentaties over hun werkzaamheden. Ook presenteren zij mooie vondsten! In de kerk kan je de presentatie “Archeologie in en om de Grote Kerk” volgen of bezoek tijdens de rondleiding met een gids de archeologische resten van de Romeinse tempels onder de kerk, onderdeel van de Limes UNESCO-Werelderfgoed locaties. Ook kan je samen met je (klein)kind, neefjes, nichtjes, buurkinderen (leeftijd van 6 – 12 jaar) meedoen aan de speciale gezinsactiviteit! Tijdens deze activiteit zijn er allerlei leuke opdrachtjes, zoals het zelf op zoek gaan naar archeologische vondsten.

Let op: inschrijven verplicht via deze link!  

Wanneer: zaterdag 17 juni 2023, 9:45 – 15:30 uur
Waar: Tempel | Kerk Museum Elst, Grote Molenstraat 2, 6661 DJ Elst
Kosten: €5.- per volwassene, €2.- per kind t/m 12 jaar

Venlo (Limburg)

Word archeoloog voor één keer bij Fort Museum Venlo tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 17 juni. Tijdens deze kinderactiviteit mag je in en rondom het museum kennismaken met archeologie en de archeologen die dit werk uitvoeren. Er zijn verschillende opdrachten waaronder zeven, puzzelen en werken met de metaaldetector die jou wegwijs maken in de wereld van de archeologie.

Wanneer: zaterdag 17 juni 2023. Elk half uur start er een groepje van maximaal 10 kinderen, activiteit duurt 1 uur en de eerste groep start om 10 uur, de laatste om 16 uur.
Waar: Fort Museum Venlo, Garnizoenweg 23, gebouw 3i, 5928 NA Venlo
Kosten: gratis

Kijk voor meer evenementen bij jou in de buurt op: www.archeologiedagen.nl

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen