Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

Nijenborgh in beeld

By 14 september 2021No Comments

Tijdens het archeologisch onderzoek van kasteel de Nijenborgh zijn door Art-is communicatiebureau uit Weert een heleboel interessante video’s gemaakt. Hierin komen zowel de geschiedenis van het kasteel als de archeologische werkzaamheden aan de orde. De video’s zijn op de website van weertvanhornestad terug te vinden’. Hoewel alle video’s de moeite waard zijn, hieronder een kleine selectie.

Deel 7 –  De ontdekking van het fundament van een enorm gebouw aan de achterzijde van de voorburcht.

Deel 11 – Sjaak Mooren vertelt over de vondst van een kelder van een gebouw van ca. 7 x 3 meter aan de parkzijde aan de Biest. Mogelijk was dit een munitiedepot.

Deel 12 – Rob Gruben vertelt over het belang van de voorburcht van kasteel de Nijenborgh.

Deel 13 – Rob Gruben vertelt over de vondst aan de achterzijde van een groot gebouw. Wellicht zat er een trap naar de toren.

Deel 14 – Tim Beerens vertelt over de opgraving aan de kasteelpoort. Is er een gang met een toegang onder de kasteelpoort?

Deel 15 – Op de voorburcht van kasteel de Nijenborgh is aan de achterzijde een fundament/kelder gevonden van en enorm gebouw. Sjaak Mooren vertelt er meer over.

Deel 16 – De kasteelpoort van de voorburcht van kasteel de Nijenborgh is niet de poort zoals we die kennen van de memorietafel uit de 15e eeuw. De poort is vermoedelijk in de 16e eeuw vervangen door de poort zoals ze nu is. Wellicht wel aangelegd in opdracht van Philippe de Montmorency, graaf van Horn en heer van Weert en Nederweert.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen