Ravenstein

Heemkundekring ‘Land van Ravenstein’ restaureert aardewerk

BAAC heeft in nauwe samenwerking met de werkgroep archeologie  van de Heemkundekring ‘Land van Ravenstein’ een opgraving uitgevoerd op de Kasteelseplaats in Ravenstein. De Heemkundekring heeft een actieve archeologische werkgroep die  o.a. archeologisch onderzoek in Ravenstein en omgeving begeleidt  maar ook zelf archeologisch (bodem)onderzoek uitvoert.

Na het wassen van het vondstmateriaal heeft Marja van den Broek, lid van deze archeologische werkgroep, het aardewerk met veel geduld aan elkaar weten te puzzelen en deels ook weten te restaureren. Door haar werk krijgen we nu een goede indruk van de vormen en afmetingen van de diverse vondsten.

Regelmatig organiseert de werkgroep exposities en wordt over nieuwe vondsten op hun website gepubliceerd.
http://www.heemkunderavenstein.nl/