Skip to main content

Deze maand stond ook weer in het teken van de Nationale Archeologiedagen. Je kon de archeologen van BAAC weer op verschillende plekken in Nederland tegenkomen.

Donderdag 15 juni

Op de vooravond van de Nationale Archeologiedagen kon je collega Petra Doeve vinden in Castellum Hoge Woerd. Met een kettingzaag in de hand en een flitsende presentatie trok ze het publiek van de Grote Archeologie Show met zich mee in haar specialisme dendrochronologie.

Vrijdag 16 juni

Op de eerste dag van de Nationale Archeologiedagen kregen collega’s Cristian van der Linde en Stijn van As hulp van enkele enthousiaste schoolklassen in Rhenen. Zij hielpen mee om vermoedelijke grafheuvels uit de prehistorie en geschutstellingen uit de Tweede Wereldoorlog aan te boren. Cristian en Stijn kijken terug op een succesvolle dag. De kinderen waren enthousiast en zijn weer een beetje bewuster geworden van hun omgeving.

Ook ’s avonds stond er iets leuks op de planning voor archeologen van BAAC. Archeologen Annemarie Kooi en Stijn van As hebben vrijdagavond een lezing gegeven over de archeologische vondsten van de locatie Tilburg Stappegoor. In de afgelopen jaren is hier meerdere keren archeologisch onderzoek uitgevoerd door BAAC, wat heeft geleid tot leuke inzichten over de ontwikkeling van het zuidelijke deel van Tilburg.

Zaterdag 17 juni

Op de tweede dag van de Nationale Archeologiedagen zaten Mirjam Mostert en Maarten Leenders klaar in Elst om al jouw vragen over archeologie te beantwoorden. De Grote Kerk in Elst is bekend vanwege de rijke geschiedenis van de plek. Onder de huidige kerk liggen niet alleen funderingen van de voorgangers van de kerk, maar er liggen ook nog funderingen van twee Gallo-Romeinse tempels! Tijdens de rondleiding van het kerkmuseum kon je deze resten met eigen ogen zien. Ook lagen er vele archeologische vondsten uit Elst in de vitrines opgesteld. Maarten en Mirjam hadden zelf ook oude scherven en een presentatie meegenomen om meer te leren over de omgeving van Elst.

Terwijl Mirjam en Maarten zich vermaakten bij de tempel van Elst, waren ook Jos van der Weerden en Alco Emaus op pad. Zij komen jaarlijks met veel plezier bij Fort Museum Venlo om kinderen van alles bij te brengen over het werk van de archeoloog. De kinderen konden in het museum potjes plakken, magneetvissen, zeven, met de metaaldetector zoeken, en ze konden een speurtocht doen. De kinderen verzamelden stempels waarmee ze allerlei prijzen konden winnen, zoals een lekker ijsje en een heus Archeologen Diploma!

Heb jij het ook naar je zin gehad? Hopelijk zien we je volgend jaar weer bij de Nationale Archeologiedagen!

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen