Skip to main content
Algemeen nieuwsGeen categorieNieuws BAACNieuws Nederland

BAAC gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder

By 2 juni 2023No Comments

CO2-prestatieladder logo. Bron: SKAO

In mei 2023 heeft BAAC een certificaat behaald voor de CO2-Prestatieladder, ook wel bekend als het CO2-bewust certificaat. BAAC is gecertificeerd op niveau 3, een ambitieniveau dat goed past bij de omvang van onze organisatie en een goed niveau om op in te stappen. Door deze certificering leggen wij onszelf op om onze uitstoot aantoonbaar te reduceren. Daarbij geven wij op deze manier een formele invulling aan dit aspect van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Transparantie en openheid is erg belangrijk binnen de certificering van de CO2-Prestatieladder. Daarom delen we graag onze huidige footprint én onze doelstellingen en ideeën om deze te reduceren.

Footprint

Als basis voor deze certificering is de CO2-footprint van de grootste uitstoot van BAAC in 2022 berekend. Het doel is om deze in de komende drie jaar met 10% te verminderen. Dat betekend dat we de 167 ton CO2 die over 2022 is berekend in 2025 moeten hebben teruggebracht tot 150 ton. Uit deze berekening blijkt dat het grootste aandeel van onze CO2-uitstoot afkomstig is uit ons wagenpark, het gebruik van het openbaar vervoer en het elektriciteitsgebruik en de verwarming op kantoor.

BAAC binnenkort gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder op niveau 3

Doelstelling

Om de 10% reductie in de komende drie jaar te realiseren heeft BAAC zich de volgende doelen gesteld.

  • Overstappen naar een binnenlands groene stroom product (ter vervanging van ons huidige buitenlands groen stroom product);
  • Extra laadpalen aanleggen voor elektrische voertuigen;
  • Onderzoeken haalbaarheid zonnepanelen op kantoor;
  • Onderzoeken inzet en nut van een elektrische bakfiets voor projecten in de binnenstad.

Met deze doelen hopen we bij de hercertificering over drie jaar onze CO2 uitstoot met ten minste 10% te hebben gereduceerd. Meer over ons CO2-beleid is te vinden op onze website. Ondertussen blijven we met al het personeel nadenken over nieuwe manieren om BAAC nog groener te maken.

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen