Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws BAACNieuws Nederland

BAAC binnenkort gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder

By 19 april 2023No Comments

Vanaf mei 2023 zal BAAC gecertificeerd zijn op de CO2-Prestatieladder, ook wel bekend als het CO2-bewust certificaat. Wij zijn gegaan voor niveau 3, een ambitieniveau dat goed past bij de omvang en activiteiten van onze organisatie en een goed niveau om op in te stappen. Door ons te certificeren op de CO2-Prestatieladder leggen wij onszelf op onze uitstoot aantoonbaar te reduceren én geven wij een formele invulling aan dit aspect van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Transparantie en openheid maken een belangrijk onderdeel uit van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Vooruitlopend op onze formele certificering delen wij daarom vast graag informatie over onze footprint en onze doelstellingen en maatregelen.

Footprint

We hebben onze CO2-footprint over 2022 berekend op basis van onze grootste emissies. Hier komt uit dat BAAC circa 167 ton CO2 uitstoot per jaar (over 2022). Het aandeel van de verschillende emissiebronnen is als volgt:

CO2 uitstoot BAAC 2022

De doelstelling 

Onze uitstoot de komende drie jaar (dat is gelijk aan de eerste certificatieperiode) met 10% te reduceren.

De maatregelen

  • Overstappen naar een binnenlands groene stroom product (ter vervanging van ons huidige buitenlands groen stroom product);
  • Extra laadpalen aanleggen voor elektrische voertuigen;
  • Onderzoeken haalbaarheid zonnepanelen op kantoor;
  • Onderzoeken inzet en nut van een elektrische bakfiets voor projecten in de binnenstad.

 

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen