Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws Nederland

Archeologiedagen Industriehaven Wanssum groot succes!!!

By 15 oktober 2018april 8th, 2019No Comments
baac nieuws

Afgelopen zaterdag en zondag de nieuwe industriehaven van Wanssum open voor het publiek. In het kader van de Nationale Archeologiedagen kwamen enkele honderden geïnteresseerden de bouwput bezoeken die de afgelopen maanden uitvoerig door de archeologen van BAAC is onderzocht. De onderzoekers kregen uitleg over de vondsten en het archeologisch onderzoek. Natuurlijk kon er gezocht worden naar schatten!

Grafveld gevonden
Archeologen zijn tot twee weken geleden bezig geweest met hun onderzoek. Vanwege de uitbreiding van de insteekhaven met 400 meter, moet er ter plaatse veel grond worden afgegraven. De archeologen bereiden die afgravingen voor. Op het terrein aan de Geijsterseweg zijn onder meer een grafveld gevonden en aanwijzingen voor het verwerken van ijzer. Dit verwijst mogelijk naar bewoning die teruggaat tot ver voor de vroege middeleeuwen. Het komende half jaar worden alle vondsten door BAAC geanalyseerd.

Eenentwintig hectare
Exclusief Project BV – een samenwerkingsverband tussen Maessen Bedrijven uit Venray en van Berlo Bedrijfsvloeren BV uit Veghel – is initiatiefnemer voor de uitbreiding van de industriehaven, die wordt uitgevoerd in relatie tot Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Door de verlenging van de insteekhaven kan er eenentwintig hectare havengebonden industrieterrein worden gerealiseerd. Tijdens de archeologiedagen krijgen bezoekers een goed beeld van de omvang en de contouren van het terrein. De uitbreiding van de haven komt tot stand met steun van de Provincie Limburg en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het vierde kwartaal van 2020 moet het project worden opgeleverd.

Wanssum Archeologiedagen 2018

wanssum2

wanssum3

wanssum4

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen