Skip to main content
Algemeen nieuwsNieuws Nederland

Archeologiedag Rondweg N303; Voorthuizen op 28 november terug in de tijd!

By 19 november 2018april 8th, 2019No Comments
persbericht

Op woensdagmiddag 28 november tussen 12:30 en 16:00 wordt er een archeologiedag georganiseerd door de provincie Gelderland in samenwerking met Rubicon Erfgoed en het bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie (BAAC). Het wordt gehouden op het parkeerterrein van Spirit, de lokale korfbalvereniging, aan de Overhorsterweg 10. In 2016 is bekeken of er op de plek van de nieuwe rondweg waardevolle resten waren. Nu worden deze resten opgegraven en veiliggesteld. Er zijn vier rondleidingen in totaal: u kunt mee het veld in om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Romeinse tijd, Middeleeuwen en Steentijd
Voorthuizen gaat terug in de tijd! Eind 2016 deden archeologen in opdracht van de provincie Gelderland vooronderzoek ter plaatse van de nieuwe rondweg N303, om te kijken of er waardevolle resten uit het verleden aanwezig zouden zijn in het tracé. Dat bleek inderdaad het geval: niet alleen werden er sporen van bewoning gevonden uit de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen, maar ook zijn er activiteiten geweest tijdens de Steentijd!
De twee jaar geleden gevonden resten worden helemaal opgegraven door de archeologen, zodat ze veilig worden gesteld voor de toekomst. We weten nog niet precies wat we gaan vinden – dat is het spannende van archeologie – maar er zullen sowieso archeologen ter plaatse zijn om bezoekers mee het veld in te nemen en alle vragen te beantwoorden.

voorthuizen

Rondleidingen
Er zijn vier rondleidingen op 28 november. Tussen 12:30 en 16:00 bent u van harte welkom in onze tent op het parkeerterrein van Spirit, aan de Overhorsterweg 10. De rondleiding duurt 30 minuten en wordt gegeven door Rubicon Erfgoed, Harry Pape-Luijten en Marloes Luijten-Pape, twee archeologen en erfgoedadviseurs.
U ziet BAAC aan het werk. In de tent op die parkeerplaats ziet u o.a. vondsten in de vitrine. Kom dus luisteren en kijken naar het verre verleden van de nieuwe rondweg!

Wilt u een offerte aanvragen? Bel 073-6136219 of vul dit formulier in,
dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


Offerte aanvragen Contact opnemen