archeologiebouwhistorieCultuurhistoriearcheologisch onderzoekBAAC: Archeologie en Bouwhistorie

BAAC

Archeologisch en bouwhistorisch onderzoek

BAAC is het bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie. U kunt bij ons terecht voor alle facetten van archeologisch onderzoek en bouwhistorisch onderzoek.
Wij zijn bovendien sterk in specialistische disciplines, zoals conflictarcheologie, kleurhistorisch onderzoek en jaarringenonderzoek.

Wilt u graven, bouwen of verbouwen op een plaats die mogelijk historische waarde heeft? Dan kan de overheid eisen stellen. Zo moet iedereen die ‘bodemverstorende activiteiten’ ontplooit, in kaart brengen of er archeologische resten zijn. Wilt u een beschermd monument restaureren? Dan moet u eerst een positief advies hebben van de Monumentencommissie.

BAAC voert voor u het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek uit en schrijft de rapporten die u nodig heeft. Onze archeologen, fysisch geografen, bouw-, cultuur- en architectuurhistorici staan garant voor hoogwaardig archeologisch- en bouwhistorisch onderzoek met glasheldere rapporten. Daarmee onderbouwt u uw beleid en overtuigt u overheden en commissies.

9 mei 2022 in Algemeen nieuws, Vacatures

Bouwhistoricus gezocht

Heb jij passie voor bouwhistorie? BAAC is een toonaangevend en innovatief onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van archeologisch, bouwhistorisch…
Lees meer
5 april 2022 in Algemeen nieuws, Nieuws BAAC, Nieuws Nederland

Een houten woning uit de bronstijd

Een houten woning uit de bronstijd. Dat is een van de vondsten die collega Adé Porreij-Lyklema samen met zijn veldteam…
Lees meer
21 maart 2022 in Algemeen nieuws, Nieuws BAAC, Nieuws Nederland

Limburgse Archeologie Dag 2022

De Limburgse Archeologie Dag is de jaarlijkse ontmoeting voor archeologen, beleidsmakers en geïnteresseerden, als professional of liefhebber. Na een uitstel…
Lees meer