archeologiebouwhistorieCultuurhistoriearcheologisch onderzoekBAAC: Archeologie en Bouwhistorie

BAAC

Archeologisch en bouwhistorisch onderzoek

BAAC is het bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie. U kunt bij ons terecht voor alle facetten van archeologisch onderzoek en bouwhistorisch onderzoek.
Wij zijn bovendien sterk in specialistische disciplines, zoals kleurhistorisch onderzoek en jaarringenonderzoek.

Waarom BAAC?
Wilt u graven, bouwen of verbouwen op een plek die mogelijk historische waarde heeft? Dan kan de overheid eisen stellen. Zo moet iedereen die ‘bodemverstorende activiteiten’ ontplooit, in kaart brengen of er archeologische resten zijn. Wilt u een beschermd monument restaureren? Dan moet u eerst een positief advies hebben van de Monumentencommissie. BAAC voert voor u het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek uit en schrijft de rapporten die u nodig hebt.

Hoogwaardig onderzoek en overtuigende rapporten
Onze archeologen, fysisch geografen, bouw-, cultuur- en architectuurhistorici staan garant voor hoogwaardig archeologisch onderzoek en bouwhistorisch onderzoek met glasheldere rapporten. Daarmee overtuigt u overheden en commissies, of onderbouwt u uw beleid.

15 september 2021 in Algemeen nieuws, Nieuws BAAC, Nieuws Nederland

Een middeleeuws zwaard in een opgevuld meer

Te Nieuwegein hebben archeologen van RAAP en BAAC een tijd geleden een topvondst gedaan. In de middeleeuwse opvulling van een…
Lees meer
14 september 2021 in Algemeen nieuws, Nieuws BAAC, Nieuws Nederland

Nijenborgh in beeld

Tijdens het archeologisch onderzoek van kasteel de Nijenborgh zijn door Art-is communicatiebureau uit Weert een heleboel interessante video's gemaakt. Hierin…
Lees meer
23 augustus 2021 in Algemeen nieuws, Nieuws BAAC, Nieuws Nederland

Aspergestelling te Hulsen blijft behouden!

In januari 2021 bracht de NOS al naar buiten dat in Hulsen (Nederweert) een bijzondere ontdekking is gedaan. Door een…
Lees meer