BAAC: voor archeologisch en bouwhistorisch onderzoek

BAAC is het bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie. U kunt bij ons terecht voor alle facetten van archeologisch en bouwhistorisch onderzoek. Wij zijn bovendien sterk in specialistische disciplines, zoals kleurhistorisch onderzoek en jaarringenonderzoek.

 

Waarom BAAC?
Wilt u graven, bouwen of verbouwen op een plek die mogelijk historische waarde heeft? Dan kan de overheid eisen stellen. Zo moet iedereen die ‘bodemverstorende activiteiten’ ontplooit, in kaart brengen of er archeologische resten zijn. Wilt u een beschermd monument restaureren? Dan moet u eerst een positief advies hebben van de Monumentencommissie. BAAC voert voor u de onderzoeken uit en schrijft de rapporten die u nodig hebt.

 

Hoogwaardig onderzoek en overtuigende rapporten
Onze archeologen, fysisch geografen, bouw-, cultuur- en architectuurhistorici staan garant voor hoogwaardig onderzoek met glasheldere rapporten. Daarmee overtuigt u overheden en commissies, of onderbouwt u uw beleid.

BAAC
BAACAugust 22, 2014 9:06 am
Levend boter, kaas, en eieren...
16   View on Facebook
BAAC
BAACAugust 18, 2014 9:43 am
Morgen geeft onze archeoloog Kirsten Leijnse een toelichting op de opgraving Westluidensepoort te Tiel. Wil je meer weten over de handel en bewoningsgeschiedenis van Tiel in de middeleeuwen, kom dan tussen 12:00 en 14:00 naar het bouwhek aan de 1e Bleekveldstraat/Koninginnestraat!
2   View on Facebook