BAAC: voor archeologisch en bouwhistorisch onderzoek

BAAC is het bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie. U kunt bij ons terecht voor alle facetten van archeologisch en bouwhistorisch onderzoek. Wij zijn bovendien sterk in specialistische disciplines, zoals kleurhistorisch onderzoek en jaarringenonderzoek.

 

Waarom BAAC?
Wilt u graven, bouwen of verbouwen op een plek die mogelijk historische waarde heeft? Dan kan de overheid eisen stellen. Zo moet iedereen die ‘bodemverstorende activiteiten’ ontplooit, in kaart brengen of er archeologische resten zijn. Wilt u een beschermd monument restaureren? Dan moet u eerst een positief advies hebben van de Monumentencommissie. BAAC voert voor u de onderzoeken uit en schrijft de rapporten die u nodig hebt.

 

Hoogwaardig onderzoek en overtuigende rapporten
Onze archeologen, fysisch geografen, bouw-, cultuur- en architectuurhistorici staan garant voor hoogwaardig onderzoek met glasheldere rapporten. Daarmee overtuigt u overheden en commissies, of onderbouwt u uw beleid.

BAAC
BAACSeptember 25, 2014 9:55 am
Van 2009 tot 2013 was bouwhistoricus Michel van Dam gedetacheerd bij de gemeente Amsterdam. Hij werkte mee aan een bouwhistorische inventarisatie van alle gebouwen langs de Noord/Zuidlijn (Damrak, Rokin, Vijzelstraat, Vijzelgracht) en bezocht en beschreef een groot aantal panden. Het was een even uniek als interessant project want van veel panden was namelijk (vrijwel) niets bekend van wat er achter de gevel zat. Het onderzoek leverde dan ook een grote hoeveelheid nieuwe gegevens op over de bouwhistorie langs de noord/zuidlijn.
Het is dan ook mooi dat het resultaat niet alleen bij de eindeloze stroom pandbeschrijvingen is gebleven, maar dat de gegevens zijn verwerkt in een leuk en leesbaar boek. Met veel unieke historische foto’s.
http://thoth.nl/Rubrieken/Architectuur---stedenbouw/In-het-voorbijgaan-zeven-eeuwen-bouwen-langs-de-noord-zuidlijn
7   View on Facebook
BAAC
BAAC shared a link.September 5, 2014 6:00 am
12 1 1   View on Facebook